19 februari 2012

Vem kan motstå????

Jag kan inte använda stolen på grund av backnejlikan som självsått sig vid mina fötter.
Jag kan inte stänga dörren till vedboden pga prästkragen. 
Och rödbläran växer precis där jag tänkte placera bordet. 
Det ser ju inte så prydligt och välskött ut precis..... 
Men den här växkraften och färgglädjen som jag får gratis, den kan jag inte motstå, den får stanna. 





05 februari 2012

Bastualtanen inreds - nummer 1



I år skall bastualtanen inredas! Både med möbler och växter!! Platsen är vår verkliga storfavvo och det har den varit från första början, då det inte ens kunde kallas för altan. Men trots att den var smal och trång, har vi haft många mysiga stunder här, speciellt i kvällssolen, före och efter bastun. Eller som i den översta bilden, med kaffekoppen, i den första vårsolen.

I samband med torptillbyggnaden förstorade vi bastualtanen och byggde ett plexitak över hela terrassen. I sista stund beslöt vi att INTE bygga räcke på framsidan. Eller - ärligt sagt, det var jag som beslöt det och både gubben, byggkillar och många vänner har varit lite tveksamma till  beslutet.

Men jag ser ju för mig att det framför terrassen finns en stor planteringslåda med slingrande klematis, året om gröna barrträd, något som lite skuggar solen, något som hänger ner över kanten, grönt, vitt, något i blått, kanske något silvrigt....

I Viherpeukalots nätbutik finns följande som jag tror skall passa för krukodling och i det soliga läge. Men jag tar gärna också gärna emot andra råd.

Kinesisk en (Juniperus chinensis),  Klematis (Patens-gruppen, Multi Blue), Liten stefanandra (Stephanandra incisa 'Crispa')