TILLBYGGNAD & RENOVERINGDet var så här det började, år 2003 när vi köpte torpet. Ett tomtehus, sa grannarna. 
Vi våndades inför de förändringar vi planerade, som skulle ändra det ursprungliga hundraåriga utseendet.
Invid torpet finns en nyare bastu och ett förråd med vedbod och utedass.
Tomten var vildvuxen och det fanns nästan inte alls rabatter eller trädgårdsland.Invändigt bestod torpet av rum och kök, en kall farstu och sommarrum på vinden.
Torpet var reparerat och i bra skick. Men den gulnade stockpanelen och köket var inte i min smak.
 De första åren fick det ändå vara som det var, vi började med avdankade möbler, gula stockväggar och utan bekvämligheter. Men njöt!!
År 2006 rev vi den lilla  men mörka och dystra farstun och byggde en ljus glasveranda, som blev favoritplats. Borta var det ursprungliga, men nog blev det bättre!
Rubriken är också en länk till Picasa-albumet med mera bilder från veranda tillbyggnaden.
Samtidigt fick också torpet ett nytt tegeltak.

KÖKET FÖRNYAS
Torpköket var inte precis en höjdare som bilderna nedan visar. Köket är ljust, med sina två fönster, vilket ju också försvårade inredningen. Köksspisen var förhållandevis ny, men stor och opraktisk.
Vårt nya kök fick en liten gjutjärnsspis, infälld i den gamla spismuren. Köksskåpen förnyades och spiskupa, mur, panel och tak målade vi vita, medan övre delen av väggen försågs med en blårutig tapet.DEN STORA TILLBYGGNADEN
Det största - och sista (?) projektet inleddes senhösten 2010. Då växte torpet med ca 4 meter på längden. Tillbyggnaden innehåller sovrum, wc och badrum samt teknikrum, med plats för tvättmaskin. Samtidigt fick rummet en ny Jötul gjutjärnskamin och köket varmvatten!

Tillbyggnadsarbetena pågick hela vintern, en vinter som visade sig bli den kallaste och snörikaste i mannaminne.  Arbetena utfördes av Sjöbloms byggtjänst, kända och erfarna killar som visste vad de gjorde. Vår egen andel var närmast att städa - och att måla, när det väl var dags för det.
Då målade vi också hela stugan invändigt. ÄNTLIGEN blev stockpanelen på innerväggarna ljust grå. 

Jag lägger så småningom upp ett Picasa-album med bilder från tillbyggnadsarbetena.
Här endast en bild från stugan med nya grå stockväggar där tillbyggnaden med sovrum skymtar i bakgrunden. Och det viktigast tillskottet; vårt badrum, wc och dusch! Lyx!!