07 oktober 2012

Nu är det dags att drömma och planera!

Idag tog den sex månader långa sommarsäsongen slut! Vi packade ihop i torpet och flyttade till vinterbostaden. Blomkrukor och vattentunnor är tömda, trädgårdsmöbler undan stuvade, trädgårdsredskap i vinterförvar.....
Nu går torp- och trädgårdslivet in i ett planerings- och drömskede. Nu skall skissblocket fram, trädgårdstidningar, webbsidor och böcker studeras  - och  idéer knyckas. 


Två områden i trädgården skall jag speciellt planera, har jag tänkt.

Det ena är "skogsträdgården" som jag nyligen hittade. Ja, det är sant! Jag visste inte att det här var en bit oanvänd trädgård, med spännande potential. Till helt nyligen fanns här en stor kvisthög , en sandhög, gamla löv och skräp. När vi röjde bort det hittade jag en underbar skogsglänta med granar, tallar och några enar. Nu har jag stammat upp träden och byggt en liten väg mellan granarna.
Jag måste hitta fina skuggälskande växter som passar in i den här lilla skogen. 


Det andra området som ändrar skepnad - åtminstone i fantasierna - är köksträdgården. Redan nu är det mera virrvarr av självsådda blommor och örter än grönsaker. Så jag tror att morötter, bönor och gurka skall förpassas till det område som för tillfället är en ogräsåker. (Sen är det en annan fråga hur jag skall ta kål på ogräset, men det behöver jag inte fundera på nu....)
Nu funderar jag på hur den nuvarande köksträdgården skall förvandlas till en bedårande örtagård, med dofter och fjärilar....och ja, förstås olika örter. Och rosor - förstås....

Nu har jag ca 6 långa, mörka vintermånader på mig att drömma och planera.
En härlig period, då allting är möjligt!
Inga kommentarer: