21 juli 2010

Nu ger jag upp!


"PARADRABATTEN" ÄR INTE någon fröjd för ögat mer. Om den nu nånsin varit det....Men i alla fall har den långvariga torkan bidragit till att allt slokar och har blommat ut. Det ser eländigt ut! Daggkåporna har tagit överhanden, det finns inte riktigt något annat. Men också de är utblommade och ringlar sig längs marken. Och inte hjälper det att vattna ens!!

RABATTEN STÅR I GASSANDE SOL hela dagen och jordlagret är tunt - berget nära. Det behövs jordförbättring! Och lite nya sorter av blommor som passar på den här torra, soliga platsen. En sak är säker - några daggkåpor skall bort! Och inte tänker jag heller tillåta prästkrage och blåeld att bo här. De förvisas nog till ängen. Också lungörten skall bort. De blommar visserligen vackert på våren, men sommarens stora blad gillar jag inte. Men vårens tulpaner är fina och kokardblommorna och dagliljor är ganska vackra. Det är på sensommaren och hösten som rabatten tacklar av....

MÅSTE TA MIG EN ordentlig funderare och plantera in något för sensommaren som gillar sol och torka. Men till att börja med ger jag upp med vattnandet. Jag klipper jag ner hela rasket och i väntan på höstplanteringstider skall jag jordförbättra...dvs. kärra kompost i mängder i rabatten!

Inga kommentarer: