28 juni 2012

Underbart väder - för bastureparation!
 Vädret har varit perfekt de senaste dagarna! Kallt och regnigt, alldeles utmärkt väder för bastureparation. I morgon blir det invigningsfest, för nu är jobbet nästan klart. Och jag är faktiskt  både stolt och nöjd. Stolt över att vi två, gubben och jag fick till det. Och nöjd med resultatet.
Jag har inte "före och efter"-bilder, men jag kan försäkra att den såg trist ut. Stockpanelen hade gulnat och såg smutsig ut. Bastulaven var sliten med uppenbar risk för stickor i baken. Bastukammarens inredning bestod av lite saker härifrån och därifrån som inte alls hörde ihop.

Nu behandlade vi alla väggar i både bastu och bastukammare med den allra mörkaste nyansen av Tikkurilas bastuskydd, Supi Arctic. En lite glittrande, nästan svart färg som ger lite intryck av gammal rökbastu. Men på ett mysigt sätt! I bastukammaren målade vi dörren och alla lister med en blågrå färg. som kontrast, medan alla gamla möbler, tom ljuslampetten fick sig en omgång med vit färg. Ingenting nytt, allt gammalt duger nog bra, bara man lite fixar till det. Blommor i vasen och det blir hur mysigt som helst!

Det största projektet var ändå att byta ut bastulaven och bygga en ny bänk, den under fönstret. Vi valde värmebehandlad asp och behandlade fönsterbågar med Tikkurilas Supi bastuvax i en nyans som liknar bastulaven. Som sagt; i morgon kväll har vi bastufest, gubben och jag!


3 kommentarer:

Vivi sa...

Jättesnyggt! Får man komma och bara om ett par veckor?

Vivi sa...

*bada

Anonym sa...

Blev snyggt. Har ni taken träfärgad?