12 mars 2013

Snart börjar torpsäsongen - men året blir annorlunda

Snart flyttar vi till torpet igen och dammar då av både torpet och bloggen. Under vintern har jag drömt och planerat och många små - och stora - trädgårdsprojekt har odlats i tanken. Alldeles speciellt vill jag nu ta itu med skogsområdena. 

Bland det sista vi gjorde i Rosendal torpet  i höstas, var att röja en liten stig genom skogen mot grannen, så att grannen lättare skulle kunna ta sig över till oss. I skogsdungen planerade vi en liten sittplats med kvällssol.  Där skulle vi sitta tillsammans, trodde vi. För några dagar sen lämnade vår granne jordelivet, alldeles för tidigt. Han var inte enbart en bra granne, utan också en god vän.
Den kommande sommaren kommer att bli annorlunda.....
Bakom den vita pionen finns en liten skogsdunge och bakom skogsdungen finns grannens hus.
Men trots att vi inte vet vem vi får till ny granne kommer jag nog att fortsätta med planerna för skogsområdena. Med naturen som förebild skall jag plantera skuggtåliga växter, ormbunkar och rhododendron. Och jag skall fortsätta röja för smala stigar och bygga små trolska sittplatser, där vi skall sitta i kvällssolen och i komma ihåg grannen som gav mig den första rhododendron. 

Jag vill ha smala stigar som slingrar sig fram mellan träden.

1 kommentar:

Margot sa...

Vackra sommarbilder!Härligt att drömma och planera och trots att det ibland blir annorlunda än vi tänkt så brukar det ändå bli bra i slutändan!
Hoppas våren och värmen kommer snart så vi får jobba i våra kära trädgårdar igen:)
Ha det gott!