01 januari 2012

I år är det ordning på torpet! Eller så inte....


Ett nytt år gör mig alltid lyrisk och förväntansfull inför den nya torpträdgårdssäsongen. Inget har ännu gått fel. I min fantasi blommar rosorna precis som på bilderna på Internet, rabatterna är precis så färgstämda och välplanerade som jag ser dem för mig och köksträdgårdens skördar är frodiga. I tankarna håller jag fast vid mitt årliga höstlöfte om att inte låta frösådder och ogräs ta överhanden. Vallmon, ringblommor och gurkört hålls istyr, inte som på bilden här. Jag lovar binda upp växter i tid och ge stöd åt ärter och bönor. Jag bläddrar i frökataloger, ritar och planerar. Å, vad fint det skall bli, sommaren 2012!
Men innerst inne vet jag...det där är inte jag och inte min trädgård. De facto är jag och min trädgård rufsiga, ostrukturerade, vildvuxna och spontana. Vi låter naturen ha sin gång och bryr oss inte så mycket om HurDetBordeVara och HurAndraHarDet.
Men kanske...kanske jag i år ändå har mera ordning på mig själv och min torpträdgård.....Eller så inte....

3 kommentarer:

Ingela sa...

Håller med om att trädgården ska vara mer lust än last. Tycker själv att det är ett rent nöje med trädgård, och känner inte att det är något måste.
Vill jag hoppa över ogräsrensning nån gång, så hinns det alltid med en annan gång. Inget att få dåligt samvete över.

Jättefint torp du har, och god fortsättning på det nya året.

Margot sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Margot sa...

Kul att hitta hit till din mysiga blogg! Vilket härligt torp du har och trädgården är hur skön som helst, där ska inte finnas några måsten!
Ha en fin helg!
Hälsningar
Margot