12 maj 2010

Om slow gardening

Den första dagen med sommarvärme! Kom hem efter ett vuxenutbildningsseminarium i Åbo, där det mest givande bidraget var omvärldsanalytikern Bengt Wahlströms inlägg om framtidens utmaningar för vuxenutbildningen - och livet i övrigt. Mycket intressant!! Wahlström berörde förstås slowtrenden, vilket förde mina tankar till min trädgård. Det om något, är ju slow, det är kvalitet och kreativitet, det är balans med naturen och sig själv.

Väl hemma var det slow life. Satt med min man på bastutrappan och drack en flaska skumvin, medan vi stekte strömming på muurikka-pannan..

Först efter det kollade jag upp det där med slow gardening på nätet. Och då fick jag veta att trädgårdsmästaren Alys Fowler har lanserat begreppet "slow gardening" i Storbritannien. Norstedts förlag har i år gett ut hennes bok "Slow gardening - lustfyllda projekt för den medvetna odlaren".

När man bloggar på slow gardening hittar man också en del svenska bloggar och hemsidor. Här finns länkarna: Kerstin Engstrand har en blogg som heter Kerstins GREEN ROOM och en facebook grupp som heter Slow gardening. Kerstin Engstrand har också gett ut och medverkat i ett antal böcker som finns på min bokhylla. Mer information i hennes Green Room.

Emily Drameus från Åbergs trädgård & cafe har en hemsida och blogg som heter "Slow garden".

Härmed deklarerar jag Rosendal torpträdgård till en slow trädgård. Och tar mig ett glas skumvin till på bastutrappan!

1 kommentar:

Kerstin E sa...

Härligt!
Hoppas på lång tid mellan hägg och syren i år.
Hälsningar
Kerstin E